11 joulukuuta, 2011

Uusi blogipaikka

Päätin siirtää blogin kotisivuilta (osoitteesta: http://katjamaarit.suntuubi.com/?cat=1) tänne Bloggeriin. Kotisivuselain ei taivu pidemmän päälle helppoon ja kätevään blogin ylläpitoon, joten kuvien lataukset, tekstien muokkaustoiminnot jne. ovat syöneet motivaatiota päivityksiin pidemmän päälle. Jospa tämä uusi paikka nyt tarjoaisi pontta tähän!

Syksy on mennyt Kinkun kanssa tutustuessa operantin ehdollistumisen hallintaan ja täysin uuden ruokintatavan omaksumiseen. Nämä ovatkin olleet niin isoja asiakokonaisuuksia, että tosiaan - siinä se syksy on mennytkin.. Tuon kouluttamisen kanssa kävi meikäläiselle hyvin tyypilliseen tapaan, eli alkuinnostus meni välineurheilun puolelle ja kalliisiin koulutuksiin osallistuen. Sitten tuli elämä eteen ja nyt pitäisi varmaan taas ryhdistäytyä harjoitusten suhteen. Viime viikkoina olen palannut taas rutiinikoulutuksiin vanhaan tapaan palloilla ja patukoilla. Vaikka operantin koulutuksen kouluttajat kovasti painottavatkin sitä, että tällainen koulutus on ns. silmänlumetta, kun koira menee pelkillä vieteillä ja itseasiassa oppimista ei tapahdu... niin tällaista kiire-eläjää välillä tuollainen "oppiminen" tyydyttää kys. hetkellä enemmän. eli tämän asian osalta ollaan aikalailla häilyvin tuntein liikkeellä. No, kurssit jatkuu ensi viikolla ja tunnollisesti ne nyt ainakin käydään loppuun. Mikä minut sai alkujaan tutustumaan (minulle) uuteen koulutustapaan? Kinkulla tuo energia menee välillä ylienergisyyden puolelle, jolloin jahdataan kaikkea mikä liikkuu (autot, linnut, häntä jne). Operantin koulutuksen puolesta puhujat saivat minut vakuuttuneeksi siitä, että kouluttaminen lentävien pallojen ja patukoiden kanssa ei ehkä ole paras yhdistelmä tässä tilanteessa. Toisaalta tuo koulutus etenee niiiiin hitaasti, että itselläni ehtii tulla jo uskonpuute harjoitusten aikana. Vakuuta siinä sitten vielä se koira.

Ruokinnan olen uusinut Kinkun osalta kokonaan. Olen aina ollut kiinnostunut raakaruokinnasta, mutta enempää siihen tutustumatta pitänyt mahdottomana ajatusta, että koirani selviäisivät hengissä raaoista luista (ne jotka tuntevat minut, tietävät kyllä uskomattoman huonon karmani jonka varjoon jää Aku Ankkakin). Toinen epäluulo, joka ruokintaan on kohdistunut, on ollut kasvavan koiran ruokinta ja usko siihen, että täytyy olla vähintään koirateollisuuden ruokinnan asiantuntija, ennen kuin voi olla varma kaikkien tarvittavien vitamiinien, hivenaineiden ja suhteiden riittävyydestä. Ehkä tämä on ollut se kaikkein voimakkain nappularuokinnassa roikuttanut tekijä. No, Kinkku on nyt aikuinen nuori koira, ei mikään pentu enää. Se on luustoltaan kuvattu kuonosta hännänpäähän terveeksi, vaikkakin lonkkatulos C/C oli taas hienoinen pettymys. Hah, iso pettymys, siitä ei mihinkään pääse. Varsinkin kun kuvat lähti Skutilta A/B:nä. No, se siitä Skutin erehtymättömyydestä. Pääasia kuitenkin, että pysyisi lonkiltaan terveenä, oli se kirjainyhdistelmä papereissa sitten mikä tahansa. Mutta siis se yhteys tuohon riokintaan - pointti oli se, että uskallan siirtyä ruokavaliossa raakaruokintaan, kun nyt se suurin kehitysvaihe on takana ja minulla hyvät perustiedot ruokinnan "rautalankaohjeistusten" osalta.

Olen tutustunut viimeiset kuukaudet lähestulkoon kaiken vapaa-aikani raakaruokinnan kirjallisuuteen, nettikeskusteluihin ja tavannut henk. koht. M. Ekblomin, jota kävin tapaamassa Porvoossa Kinkun kanssa ja joka teki meille keskustelun ja taustatietojen pohjalta Kinkulle räätälöidyn ruokasuunnitelman viideksi ensimmäiseksi viikoksi. Viisi viikkoa on nyt mennyt, ja täytyy todeta että meillä ei ole ollut kuin yksi löysä kakka ja muutoin pepputehdas tuottaa ihanan pieniä kiintietä papanoita ;) Sinänsä koirassa en (muita) näkyviä muutoksia ulkoisesti tai mielenterveydellisesti (jotkut väittää ruokinnan vaikuttavan koiran luonteeseenkin) ole huomannut. Netti kirjoituksissa usein ylistetään turkin kiillon lisääntymistä, kynsien voimistumista ja korvien puhdistumista jne. Meillä ei kuitenkaan ollut mitään ns. ongelmia, joten ei oikein ole mihin verrata. Lähtökohtana vain oli se, että jollain tapaa ruokintafilosofia (kunhan tästäkin ei alettaisi puhumaan uskomuksesta niinkuin nykyään kaikki elämäntavat nimetään..) tuntuu minusta maalaisjärkeen käyvältä. Se täytyy todeta, että nykyään emäntä odottaa ruoanlaittotuokioita yhtälailla innoissaan kuin itse koira - erilaisten soseiden ja liha-annosten kokoamiset ja lihojen pussittamiset ja jopa tilaukset - sieltä on avautunut ihan uusi ihana maailma ja valikoima kaikenlaista tervehdyttävää. Kinkun ruokahalu on ihan erilainen kuin aiemmin. Nappuloita jäi aiemmin kuppiin miltei joka aterialta, nyt kuppi nuollaan ensin kiiltävän puhtaaksi ympäri kämppää ja lopuksi vielä kannetaan viereen ruokalevon yhteyteen. Jos jotain negatiivistä, niin meillä saattaa jossain vaiheessa alkaa kädenvääntö tuosta tyhjästä kupista ;))

Aikamoisen raamatun tulin taas kirjoittaneeksi, mutta loppuun muutama kuva palkinnoksi niille, jotka jaksoivat tähän saakka seurata ajatuksiani. Palailen taas asiaan kun ehdin.

Tässä yksi Kingin aamuannoksista. Taisi olla joku Murremix. Se pitikin mainita, että tuohon raakojen luiden pelkooni löytyi helpotusta näistä Murremixin lihakasvis -sekoituksista. Aion jatkossa ottaa mukaan lihaisia luita (kanankaulat, häränhännät jne. muut helposti sulavat), mutta näillä mikstuuroilla on ollut helppo käynnistää uusi ruokavalio ja jossain määrin pidän näitä mukana edelleen.


Vauhti-Raksu toi taas lauantaina pakastimeen täydennystä. Tässä vain pieni osa kuormasta. Niin, ruokinnan aloituskulut kasvoivat hieman perjantaina, kun suht uusi jääkaappipakastimemme sanoi sopimuksen irti ja mies joutui lauantaina shoppaileen uuden tilalle... No, kunhan tuo vanhakin nyt korjataan niin onpahan sitten kunnolla tilaa pakasteille!


Rico kävi ottamassa hajut Kinkun herkuista. Valitettavasti Rico jatkaa erikoisruokavaliolla (i/d) aiemmin  kohdanneen vatsalaukun kiertymisen takia. En uskalla lähteä sen ruokavaliota muuttamaan, koska sen kaasuuntuminen on pysynyt kurissa näillä nappuloilla. Sille ei vain tuo nappularuoka hyvin maistu, joten saa nähdä joutuuko sen kanssa keksimään jatkossa mitä temppuja.


Kanankauloja pussitettuna pienempiin annoksiin. Ah, niin söpöjä - kuin koiran irtokarkkipusseja ;)


 Voi juma! Onpas ihanan helppo lisätä tänne kuvia... :))))

17 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että ilmaannuit Bloggeriin! :) Tätä kautta on tosi helppo seurailla teidän kuulumisia. Lisäilin tän blogin tuonne mun oman blogin julkiseen seurantalistaan. Jos et tykkää ajatuksesta, sano ihmeessä, niin otan sen sieltä heti pois!

    Oli pakko nauraa tuolle ylienergisyydelle, sillä samanlainen se on toi meiänkin karvakorva. Tuntuu, että sitä virtaa riittää loputtomasti ja vaikkei riittäiskään, ei vaadita muuta kuin se pallo tai muu lelu ja kas, koira on jälleen suunnilleen silmät päästä ulos pullistuneena olemuksen suorastaan huutaessa "heitä! Heitä! HEITÄ!!!" :D

    Raakaruokinta kiinnostais meilläkin, vaan ku pakastin on aivan mitätön, nii sen kanssa ei paljon vaihtoehtoja anneta. Ihan pelkkä nappula ei kummiskaan ratkaisuna toimi, se ku ei Carolle maistu nykyään. Puolet nappulaa ja puolet jotain spessuherkkua toimii tällä hetkellä onneks äärimmäisen hyvin. :)

    VastaaPoista
  2. ÄÄÄÄHHHH!!!! Mä en osaa vastata kommenttiin!!! Kirjoitin sulle parin kilometrin pituisen vastauksen ja sit yritin todentaa olevani minä ja kaikki hävis... PERKELE. Koska en jaksa kirjoittaa enää uusiksi niin lyhennelmä: *tuuletus* ensimmäinen lukija *epäröinti* pitääkö noihin seurantalistoihin kysyä lupa, kuinka monia sääntöjä olenkaan jo ehtinytkään rikkoa, kuinka monta vihamiestä hankkia *piru* ei en poista ainakaan sun blogia listalta, se on niin hauska! xD *hihkuminen* ihana ihana raakaruoka, ei muruakaan ruokaa seiso enää kupissa (koira en minä) *APUA PLIIS* miten tämä kommentteihin vastaaminen tehdään o i k e i n??? Kiva kun olit ensimmäinen lukija =))) Katjamaarit (ehkä)

    VastaaPoista
  3. :D Haha, olin ite jo unohtanukin mimmosta se on alottaa täällä blogi ja kuinka hukassa sitä ihminen voikaan olla. ;) Voit laittaa mulle aivan huoletta vaikka mailia (osote löytyy mun blogin sivupalkista), jos tarttet joskus neuvoja tän homman kanssa! Mailina on helpompi selitellä näitä ihmeellisyyksiä.

    Toi sun kommentointiongelma kuulosti siltä, ettet ollu valmiiks kirjautuneena sun blogitilille, koska vain siinä tapauksessa sun tarttee todentaa henkilöllisyys omassa blogissa. Kannattaa siis jatkossa varmistaa, että oot kirjautunu, ennen kuin alat vastaamaan kommentteihin. Ja yks tosi tärkeä sääntö: kopsaa sun kommenttiteksti varuilta aina ennen ku yrität lähettää kommenttia, koska aina välillä tulee erroreita ja ne kommentit hukkuu - ja sitte tekee mieli kiroilla. :D Kopioimalla ne ei huku, koska voi lähettää sen saman kommentin uudelleen paremmalla onnella.

    Ei tartte kysellä lupia blogilistoihin, ellei halua. En mäkään kysele, kjäh! Tietty jos joku ei tykkää listalla olla ja asiasta mainitsee, niin sitte kannattaa se blogi sieltä pois näkyviltä ottaa, mut muuten ei oo mitään väliä ja huolta.

    Kyllä se siitä lähtee, vaikka aluks saattaa vähän moottori yskiäkin! :p

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. PS. Poistin ton turhan lisäkommentin. :)

    VastaaPoista
  6. En mie osaa! Siis nytkin olen kirjautunut bloggerin kautta, sieltä hallintapaneelista valitsen Näytä blogi - ja sieltä se heittää mut mun blogiin mut oikeassa yläkulmassa lukee Kirjaudu sisään. Eli ihan kuin se heittä smut kokonaan ulos. Kun klikkaan tuosta niin vie suoraan takas hallintapaneeliin eli ei tarttekaan kirjautua. Ja tämänkin tekstin nytkun kirjoitan niin näköjään menee samaan tapaan kuin eilen (joo, nyt kyllä tallennan ennen muita painalluksia ;) LISÄKSI menin klikkaamaan hallintapaneelin puolella jotain Bloggerin uusi visu -näpääintä, ja prkl siellähän on kaikki jauhot ja vellit sekasin uudella reseptillä - enkä saa komentoa takasin >:( Eli taas saa opetella uudet paikat, mistä mikin löytyy. Siitä aina kärsii koko kroppa, kun yksi etusormi on niin vikkelä et sen täytyy käydä klikkaamassa kaikki epäilyttävät linkit, joissa lukee kissan kokoisin kirjaimin "Älä-älä-älä klikkaa tästä". Kiesus. Mut onneksi mä olen nopea opimaan (vaikkakin superlyhyt muisti kompensoi tämänkin avun). Kiitti siis avuntarjouksesta, susta tuli just mun blogin webmasteri ;)) Ja se on kiva, kun mä satun olemaan niitä ihmisiä jotka todellakin KYSYY kun ei tiedä! xD Katjamaarit (ehkä, ehkä ei)

    VastaaPoista
  7. ..js jatkossa mun viestit tunnistaa kirjoitusvirheistä - mitään kirjautumisia tarvita! ;)

    VastaaPoista
  8. Okei, mun webmasterin hommat muuttu just astetta haastavammaks, sillä enpä oo KOSKAAN tommoseen ongelmaan törmänny, että Blogger heittäis vuoroin pihalle ja vuoroin takas "kirjautuneeks", ellen sitte oo menny painelemaan selaimen "edellinen sivu" -nappulaa. :D Ai kauheeta, ei mulla oo hajuakaan missä voi vika olla, ku se tolleen sulle tekee. Ja joo, mulla on itelläki vielä hämmennys sen uuden hallintanäkymän kanssa. Eli joo, saa aivan vapaasti kysyä, mut en näköjään välttämättä sittenkään tiiä mistään mitään, vaikka muuta luulin. ;)

    Juu kyllä, kirjotusvirheethän korjataan vasta uudessa viestissä, ku se alkuperäinen päin mäntyä kirjotettu on lähetetty parhaimmillaan jopa kahteen eri kertaan. Tuttu toimintatapa! :D

    VastaaPoista
  9. ..mulla ja tietotekniikalla on yleensä tällainen vaikutus - mission impossible ;D Tosin nyt sain tän ihan vahingossa toimimaan: avasin samaan aikaan kun olin kirjautuneena toisella sivulla rinalle sivun, jolla suosikeista menin omaan blogiin - ja tadaa, näkymässä olikin muokkausnäkymä! En tiedä miksen tuolta hallinnan puolelta pääse tähän, mutta toimii näinkin - sama se mistä syystä.

    VastaaPoista
  10. Samis. Ite saan kaiken elektroniikan ohjelmineen sekasin vain olemassa laitteiden lähellä. Kysy meiän lauman isännältä, ellet usko... :D Ja onpa hämy toi kirjaumishomma. Käy se toki noinkin, mut voi olla pidemmän päälle aika vaivalloista. :p

    VastaaPoista
  11. Kyllä mä uskon! Meitä on muutamia ;) On tää joo vähän hankalaa, en tosiaan ymmärrä mistä toi kirjausjuttu nyt riippuu tai roikkuu. Hassuinta on se, että että mä joudun kirjautumaan kolme kertaa eli ensin Bloggeriin, josta nytkin menin kommentteihin (näköjään olen taas ulkkopuolisessa näkymässä). Nyt kun kommentoin sulle niin ensin pitää valita profiili ja tää herjaa ettei mulla ole valtuuksia kommentoida > heittää bloggerin kirjautumissivulle, kirjaudun uudestaan > heittää takaisin kommentointiin, jossa mun profiili sit näkyy. Painan julkaise ja se heittää mut TAAS kirjautumissivulle herjaten noista oikeuksista > tän jälkeen palautuu taas kommenttisivulle, jossa näkyy mun kommentti julkaistuna. Eli näköjään nyt on helppo julkaista blogiviestejä, mut kommentointi on sitäkin hankalampaa! Sama homma kun kommentoin muiden juttuja, kaksi kirjautumista (no, yksi vähemmän kuin tuossa omassa blogissa). Mut enpä jaksa stressata - sitä mä vaan mietin, et onkohan tässä koneellä joku virus tai seurantaohjelma joka jekuttaa mua vaan ihan huvikseen ja mun salasanat pyörii ympäri maailmaa... No, kaikkihan täällä tulee kuitenkin paljastettua ;))

    VastaaPoista
  12. on kyllä mielenkiintoinen blogi! :) itselläkin ennen seefferi, lopetettiin tammikuussa :( Koirakaipuu koko ajan, viimeksi pari tuntia sitten, kun naapurin kaksi koiraa ryntäsivät pihaamme. saksanpaimenkoira olis kyllä niin ihana <3 . Pieni parannusehdotus olisi kyllä mielessäni; blogi on hankalasti luettavaa, koska valkoinen teksti mustalla pohjalla sattuu silmiin, ja silmät hyppii riveillä, koska teksti on niin pientä! :) sen kun muutat niin hyvä on! ja jään kyllä seurailemaan, saatan liittyä lukijaksikin! :)
    Käyppäs tsekkaamassa http://mmilya.blogspot.com ps, lukijaksi saa liittyä! :)

    VastaaPoista
  13. Kiitti mmilya palautteesta! Otinkin siitä heti onkeeni - fonttia hieman suurennettu ja musta tausta vaihdettu harmaaseen, ehkäpä näillä pärjätään seuraavaan päivitykseen, joka tällä mentaliteetilla on edessä pian ;) Toivottavasti seurailet mukana jatkossakin :)

    VastaaPoista
  14. Virus tai sitte Blogger vaan vihaa sua todella syvästi. :D Ei voi olla ku noi kaks vaihtoehtoa, kuulostaa meinaan niiiiin oudolta. Itellä repiäis persus, jos tommosia ongelmia tulis vastaan, eli tsemppiä sinne vaan, ku jaksat. ;p

    VastaaPoista
  15. Ai niin, tosta ulkoasuhommasta. Mulla on itellä tummanharmaa tekstitausta ja vaaleanharmaa teksti, sillä koitin kans aluks pikimustaa taustaa puhtaan valkosella tekstillä todeten, että se on aika rankka juttu silmille, vaikka noi kaks onkin meitsin lempivärit. Katoin tässä vaan, kun kerroit muuttaneesi taustan harmaaksi, että edellinen kommentoija vissiin tarkoitti mustalla taustalla ton tekstilaatikon väriä eikä tota ihan "takimmaista" taustaa. Mun näytöllä tekstin tausta on nimittäin edelleen musta ja juurikin se pistää munkin silmiä pikkasen solmuun, pakko myöntää (älä pliis lyö! Ainakaan kovin kovaa...). :D

    VastaaPoista
  16. Itseasiassa Firefoxin kautta tää homma pelittää - joten ehkä se on Explorer, joka vihaa mua, syvästi ;) Tosin nyt kun muokkaan Firefoxin kautta blogin ulkoasua, niin Explorerin kautta menee fontit ym. päin persettä, mutta tää on tuttua mulle jo noiden kotisivujen kautta. On vain valittava kumpaa porukkaa (Firefox/Explorer) haluaa miellyttää. No, mä valitsen itseni ja käytännöllisyyden - joten IE:n käyttäjät koettakaa kestää visuaalinen sekamelska jatkossa.

    Joo, kyllä mä ymmärsin että tarkotettiin tekstitaustaa ja muokkasinkin sitä tumman harmaaseen (#060606) aiemmasta mustasta (#000000). Mutta jos se vieläkin vetää mun rakkaiden lukijoiden mimmät kieroon, niin tässä nyt muokattu perusharmaa tausta. Varmuuden vuoksi fonttikin harmaa. Mun syrän vuotaa verta, kun tumma tausta ei toimi :/ mutta annan periksi. Pitää päivittää jossain vaiheessa koko ilme, ja miettiä homma uusiksi. Joo en mä virtuaalisti kovin kovaa lyö... mut lyön kuitenkin ;))

    VastaaPoista
  17. Käytän ite nykyään Chromea, mutta myös FF:llä toimi Blogger hyvin, ku vielä tossa kesällä sillä blogia kirjottelin. IE on semmonen - anteeksi ny vaan - kaltaisteni nörttien suuresti vihaama pers...selain, etten ala ees kokeilemaan miltä nettimaailma sen kautta nykyään näyttää. ;p

    Oon huomannu, että eri näytöillä värit on tosi erilaiset (luonnollisesti). Ku kattelen meiän pöytäkoneella omaa blogiani, näyttää se paljon vaaleammalta väreiltään, mitä tällä Mac Bookilla, jolla kaikki postaukset ja kuvankäsittelyt teen (ja voit arvata mikä järkytys se aina on, ku kaikki näyttää ihan erilaiselta, mitä oon tarkottanu... :D ). Se voi hyvinki olla, että sun näytöllä se #060606 näytti paljon vaaleammalta, vaikka esim. mulla näytti yhtä mustalta, mitä se #000000. Ny toi tausta on selvästi harmaa myös tällä mun näytöllä ja simmut kiittää. ^^ Tiiän tunteen, ku joutuu luopumaan mustasta ja valkosesta, sillä oon ite käyny läpi saman tuskan kuunneltuani muutamia lukijasaarnoja. ;p

    VastaaPoista