Treenimemo

Päivittelen ohjatuista koulutuksista heränneitä ajatuksia tälle sivulle ohjenuoraksi tulevia treenejä varten. Välillä tuntuu siltä, ettei kehitystä tapahtu treeneistä huolimatta - ehkä tämä seuranta auttaa todentamaan tilannetta. 


13.2.2014 TOTTIS
Vantaa, ulkona (+2)
Olipas taas niin vaikea lähteä ajelemaan pidempää matkaa töiden jälkeen. Paikan päällä kuitenkin virkistyi ja koska kouluttaja on erittäin hyvä nostamaan mun treeniviettiä, niin itseasiassa oli oikein mukavat treenilöt. Kingi oli hyvällä keskittyneellä päällä, joten siitä se sitten mullakin lähti.. Neljä koirakkoa.
+ UUTTA, käytiin viemässä eteenmenopalkka ennen koiran tuomista kentälle.
+ Hyvää seuraamista kontaktissa. Ei häiriötä muista koirakoista. Aloitettiin peräpäänkäyttöharjoituksilla.
+ Vauhdinvaihdot ihan ok.
- Luoksetulossa pitkä  matka, tuli kaikilla kerroilla (3) vinoon eteen, perskeles. Hihnamuistutuksella korjasi. Viimeisellä käskin sivulle - ja sekin tietty vinoon, kunnes mun katseesta korjasi. Ihan vinoutunutta menoa.
- Jäävissä liikkeissä (bh:n tapaan) muista odottaa ennen käskyä, että koira istuu kunnolla. 
- Ensimmäistä kertaa eteenmeno valmiille palkalle, niin ettei nähnyt mun vievän palkkaa. Mokasin ensimmäisen lähetyksen, koska unohdin valmistelevat liikkeet ja kertoa koiralle, mitä oltiin tekemässä. Hyvä seuraus, mutta käskystä lähti haparoiden eteen ja ihan vinoon. Kutsuin takaisin, tiedä oisko saanut. Mutta uusi yritys ja heti kun olin kertonut mistä liikkeestä on kyse, Kingi naulasi katseen kentän pääjän ja mun sydämessä läikähti lämpö. Se tietää! Ja näinhän se meni sinne =) Kolmannella kerralla pitikin pysäyttää matkalle maahan-käskyllä. Tää oli toinen kerta kun treenataan tätä. Eka käskystä hiljensi vähän vauhtia, toisella pysähty ja käänty ihmeissään, kolmannella meni maahan. Taapersin luokse ja katsekontaktista vapautus palkalle. Selkeesti toi käskyhuuto maahan sai pasmat vielä vähän sekaisin.
- Nouto ok, karkuun juoksulla. Kuulemma pitäis heittää kymmenen, siis kymmenen metriä. Sehän on ihan hirvee matka, blääh.Vaatinee harjoitusta sekin.
- Ilmoittauduin sitten jatkokurssille. Meni just niinku piti... 

10.2.2014 TOTTIS
Oman kerhon halli
Tänään päätin hyödyntää treeneissä olevaa porukkaa häiriötreeneihin. Yksi kierros. 
+ Erinomaista seuraamista tänään. Nopeat käännökset. Patukkapalkkaus.
- Ilmoittautuminen toisen koirakon kanssa. Meni ihan plärinäksi p*rkele. Kolmannella kerralla vasta onnistui katsekontaktin pito m i n u s s a. Ensi kerralla voisi lämmitellä koiraa vaikka pienellä leikillä alle - saisi paremmin kontaktiin ja oikeaan vireeseen.
- Kontaktinpitoharjoituksia häiriön alla. Porukka kierteli ja kaarteli ympärille. Käsille. Mä en vain ole niin kiinnostava kuin muut. No, loppua kohden parani, vielä kun saisi korjattua oman palkkaamisen oikeaan ajoitukseen.
- Sitten loppuun ajattelin ottaa jotain hauskaa, joten hyppyjä patukan kera. No tottakai se keksi sitten kiertää takaisin. Örrinpurrin. Tätä sitten korjattiin ja saatiin hyvät suoritukset. Muista ensi kerralla: jätä hypyt pois listalta "jotain hauskaa". Ne on selvästikin liian tosikkoiset liikkeet hauskanpitoon. 
-     
9.2.2014 TOTTIS
Oman kerhon halli
Itsellä edelleen vähän matalat fiilikset. Jouduin perumaan edellispäivän Ojangon hallitreenitkin osaltani. Päätin keskittyä kahteen liikkeeseen. Otettiin vain yksikierros, tultiin niin lopussa paikalle että oltiin viimeisiä kouluttajan kanssa hallilla.
-       + Paikallamakuu häiriön alla. Kouluttaja treenasi omaa kelpietä, haukutti ja heitteli palloakin. Kerran Kingi alkoi vainuta hallin nurkassa olevia renkaita parin metrin päässä, mutta ei liikkunut. Kielsin kuitenkin ja totteli heti. Kaiken kaikkiaan ihan hyvä ja rauhallinen paikallamakuu. Kun tulin koiran luo palkkasin ensin maahan.
-         + Kappas - tänään sainkin kouluttajalta kehuja kehumisesta! :) Kuulemma oli saanut huomautella muille tästä. Ilmeisesti siis viimetreeneistä opin jotain ;P
-         - Noutoa vauhdin kanssa. Eli juoksin koiraa karkuun kun se nappasi kapulan maasta. Pitää muistaa vaihdella ajoitusta juoksuunlähdön kanssa. Juoksusta huolimatta jäi edelleen kauas. Pienessä hallissa matkat tietty on mitä on..
-         - Joitakin pitoharjoituksia. Näitä voisi treenata kotonakin. Kapulan kanssa voisi myös leikkiä.
-  
4.2.2014 TOTTIS
Tikkurila, ulkona (+1)
Kingi oli taas innoissaan treeneistä.  Uusi paikka, kolme koirakkoa. Osta autoon kouluttajalle yksi varatupakka-aski.
-         - Edellistreenin ohjeet unohduksissa.
-         - Huonoa kehumista. Ääntä ja käsiä lisää. Muista Rölli ja Rinta.
-         - Tarkempi palkan kanssa, palkkaa VAIN onnistuneesta suorituksesta. Palkkaat sen minkä hyväksyt. Jos palkkaat vinosta asennosta, ts. hyväksyt sen.
-         - Pitkällä matkalla tulee eteen vinoon, korjaa liikkeen > kaksoiskäsky.
-         - Pitkällä matkalla tulee eteen vinoon, ilman toista käskyä ei osaa suoristaa asentoa itsenäisesti > ei osaa liikettä.
-         - Pitkältä matkalta eteen ja komento sivulle, korjaa liikkeen sivulla < kaksoiskäsky.
-         - Huolehdi että oma asento on korrekti luoksetulossa (paino molemmat jalat, pieni haara).
-         - Ole tarkempi perusasennosta.
-         - Viettiä lisää seuraamiseen: eteen normaalisti, nopea oikea juoksua.
-        - Täyskäännöksen jälkeen heti palkka, nopeampi ja ”likisempi” kääntyminen.
-        -  Nouto huonolla vietillä, tee välillä karkuunjuoksuja.
-        - Nopeammat maahanmenot. Treenaa näitä.

2.2.2014 TOTTIS
Vantaa, ulkona (-5)
Edellisen päivän treenit painoi mieltä ja jalkoja. Vähäinen motivaatio nousi heti kun treenit alkoi, kouluttaja lupaili hauskoja palauttavia treenejä ja sellaiset saatiin! Erilaista kikkailua vietin nostoon, panostamista kehuihin (ääni ja ote). Neljä koirakkoa.
+ Kokonaisuudessaan hauskat treenit, sekä mulla että Kingillä tuntui yllättäen olevankin vielä panoksia jäljellä.  Erinomaista keskittymistä Kinkulta koko treenin ajan.  PAITSI, että karkasi yhdestä noudosta isännän luo (joka oli auton luona kuvaamassa). Muista: ei isäntää enää treeneihin mukaan :P
+ Hyviä niksejä jäävien liikkeiden vietin nostoon. Muista vaihtelu jatkossakin & yllätyksellisyys!
+ Uusi askelsarja: eteen, kaksi sivuaskelta ja suoraan jatko eteen. Ei pysähdyksiä.
+ Ensimmäistä kertaa eteenmeno maahan käskyllä. Vaati toisen komennon, mutta itse olin ihan tyytyväinen näin ensimmäiseksi kerraksi tähän suoritukseen.
+ Nouto ok, jos isännän häiriötä ei lasketa. Ole tarkkana palkan kanssa, ei saa yhtään mälvätä.
- Eteenmenossa sivuttainen loppuasento. Toinen kerta vietin nostolla parempi.
- Kaukokäskyissä istumisessa perse liikkuu.
- Nakit loppui kesken. Eka kerta tämäkin.

1.2.2014 TOTTIS
Itun kenttä, Hyvinkää (-5)
Kesto 5h, 5 koirakkoa.  Koirat yksitellen treenaten, kaksi kierrosta.  Sikahyväkoulutuspäivä vaikka käsittämättömiäkin asioita sattui ja oma osuus ei sinänsä mennyt ihan putkeen.  Pidän eniten näistä yksilöohjaustreeneistä. Lunta oli satanut just edellisyönä, joten kenttä oli hieman raskas kulkea ja osa telineistä jäätynyt paikoilleen (mm. A-teline jäi liian laveaksi tästä syystä).
+ Kingi oikein energisenä ja yhteistyötahtoisena ;) eikä uusi kenttä hämännyt koiraa edes hypyissä.
+ Jäävät liikkeet ok.
+ Noudot maasta ja telineissä ok ekalla kierroksella. Tokalla kierroksella kapula oli luminen ja aiheutti leikkimisefektin. Korjataan seuraavissa treeneissä.
+ Noudot telineiden yli apuohjaajan avustuksella. Kingi tykkää näistä liikkeistä nykyään. Yes!
- Seuraaminen huonolla kotaktilla ja vietillä. Prkl, tästä on tulossa meille uusi ongelma.
- VAADI VAADI VAADI… ja kehu sydämellä.
- koiran tarkistus ok.
- Henkilöryhmä meni aikalailla käsille. Uudet ihmiset oli haisteltava väkisin. Tätä junnattiin jonkin aikaa. Meni lopulta perille.
- Muista oikea palkkauksen liikerata kun käytät ruokapalkkaa.
- Eteenmenossa juoksi kentän päähän - paskalle.  Jep. Luit oikein. Muutoinkin rynni seuraamisen.


27.1.2014 TOTTIS
Oman kerhon halli
Ihan turhat treenit... Ainakin oli sellainen fiilis. Mentiin palauttaviin treeneihin, koska päivälenkki vähän venähti useampituntiseksi eksymisen takia. Just kerettiin kotona vähän sulaa, kun piti taas lähteä ulos kylmään halliin. 
+ Kouluttaja oli samoilla linjoilla treenin suhteen kuullessaan meidän päivästä.
+ Hyvät ilmoittautumiset kontaktissa.
+ Loppuun hyvät eteenmenot, vaikka hallissa matka tosin jää lyhyeksi.
- Treenattiin perusasentoa häiriön alla (porukka käveli ja heilui meidän ympärillä, taputti jne.). Katsekontakti tippui joka kerta. Babyteps jatkossa.
- Piti pitää hauskaa Kingin kanssa kahdella patukalla >Kingi piti hauskaa kahdella patukalla. No comments.
- Joskus pitäs vaan jättää treenit suosiolla väliin. Mukava palautus maan pinnalle edellisistä treeneistä.

26.1.2014 TOTTIS
Vantaa, ulkokenttä (-7)
Eteenmenoharjoituksia niin että palkka vietiin kentän päähän jo etukäteen jonka jälkeen muutamia liikkeitä ja vasta sitten eteenmeno. Noutoa, seuraamista, A-este, luoksetulo, paikallamakuu. Parhaat treenit pitkilleen. Hyvissä ajoin paikalla ja kunnon lämmittely. Ja k e r r a n k i n kaikki treenivehkeet mukana.
+ Kingi loistavassa vietissä kouluttajankin mukaan. Erinomaista seuraamista. Ainakin ajoittain.
+ A-teline apuohjaajan avulla ylitys ilman noutoa ja noudon kanssa. Hyvä vauhti & luovutus.
+ Leikkiminen onnistui todella hyvin, palkan vaihto patukkaan hyvä veto. Kestääkö oma olkapää jatkossa?
+ Keskittyminen koko treenin ajan hyvä (molemmilla). Ei häiriötä muista koirakoista.
+ Rauhallinen paikallamakuu ilman liinaa (en saanut mihkään kiinni varmistusta).
- Meinasi karata ensimmäisestä noutoliikkeestä eteenmenoon kapula suussa, noudatti kuitenkin toista käskyä. Uusi asia kaiken kaikkiaan, että eteenmenopalkka odottaa valmiina. Ennakoi paremmin itse ensi kerralla. 
- Patukan paikka hankala kainalossa. Pitäisikö kokeilla magneettipatukkaa?
- Hanki uusi eteenmenolelu. "Härkä" koki väkivaltaisen kuoleman tänään.

25.1.2014 TOTTIS
Oman kerhon halli (-13)
Huonolla valmistautumisella treeneihin. Treeniliivitkin jäi kotiin. Ensimmäinen kierros toisen koirakon kanssa, toinen yksin. Seuraamista agilityesteitä pujotellen, hyppyä, paikallamakuuta...  
+ Patukka näyttää toimivan ja motivoivan Kingiä hyvin. Hyvää seuraamista. Tiiviimmät täyskäännökset.
+ Rauhallinen paikallamakuu, vaikka alussa yritti haistella ed. narttukoiran hajuja. Totteli kiellosta.
+ Noutohyppy (patukalla) onnistunut. Voisi korottaa jo telinettä...
- Ilmoittautuminen toisen koirakon kanssa. Eka kerralla toinen koirakko kiinnosti ja toisella kertaa nousi haistelemaan "tuomaria". Muista palkan vaihtelu eri vaiheissa.