Kingi


BH Kreislauf Italo s. 9.2.2010

Isä: Geck Di Casa Nobili
Emä: Solholmens Fina
Saksanpaimenkoira, uros
Lonkat: C/C Kyynärät: 0/0

Rakastaa

Uimista, juoksemista, suihkulähteessä ja sadevesiämpärissä vilvoittelua, puiden lehtien jahtaamista kun ne tuulen voimasta pyörii nurmikolla eri suuntiin, jalkapalloa. Mitä tahansa palloa. Mitä tahansa keppiä. Tyhjiä vessapaperirullia. Maksalaatikkoa. Omaa autoa. Pitkiä mettälenkkejä. Korvien hieromista.

Vihaa

Korvien putsaamista.

Luonne

Voimakastahtoinen ja hieman röyhkeä. Kaiken minkä Kinkku tekee se tekee täydellä antaumuksella.

Terävä. Tämä piirre on korostunut iän myötä ja se pitää ottaa huomioon erilaisissa uusissa tai yllättävissä tilanteissa. Italialainen luonne syttyy herkästi. Italialainen myös feikkaa helposti - pieni kolhaisu varpaaseen saa aikaan hirveän älämölyn sekä kuperkeikat ees ja taas. Peloton. Kingi lähtee helposti kokeilemaan uusia asioita, erilaiset alustat kävellä (korkealla oleva ritiläalusta, josta näkyy läpi) tai paikat mennä (pimeä työmaaparakki) ei aiheuta ongelmia.

Omaa erinomaisen taidon lukea emäntää. Paineistuu helposti. Erittäin viisas. Oppii sukkelaan.

Yhteisen sävelen löytäminen vei Kingin kanssa aikaa. Murrosiän kynnyksellä piti kuulostella, onko tämä nyt lintu vai kala. Selvisi ettei ole kumpikaan. Se on luonteeltaan pehmeä ja terävä. Haastavin tapaus, joka minulla on ollut. Yhtään tekemääni virhettä en ole saanut anteeksi. Mutta - Kingi on myös kaikista koirista opettanut minulle eniten, niin koiran kouluttamisesta kuin itsestäni koiranohjaajana.

Jörökkimäisyyden takaa on iän myötä alkanut kuoriutua aikamoinen sylinalle, jolle mikään määrä rapsutuksia ei ole liikaa. Kingillä on iso, lämmin karhunsydän. Mutta sinne pääsee kurkkaamaan vain harvat ja valitut.

Isäntä on todennut, että Kingillä on vain kaksi vaihdetta: ON/OFF. Mun mielestä OFF on vielä vähän hakusessa ;)

Terveys

Nielurisaleikkaus keväällä 2011. Toinen kasvoi leikkauksen jälkeen takaisin.
Marraskuussa 2013 pitkään vaivanneen eturauhastulehduskierteen jälkeen Kingi kastroitiin.

Ruokinta

Kingi oli aiemmin barfilla. Nykyään syö eläinlääkärin erikoisruokaa Hillsin z/d:tä.

Harrastukset

Pk-jälki on ehdottomasti Kingin laji. Tällä koiralla on uskomaton nenä, jota se tykkää ja osaa käyttää. Tottelevaisuutta treenataan lähinnä, jotta saadaan kaikki se energia suunnattua johonkin hyödylliseen. Pelkällä liikunnalla ei tätä koiraa pidetä tyytyväisenä. Jos koulutuksesta joskus seuraa jotain koetuloksia, niin se on ylimääräinen bonus ei itse tarkoitus.

Hakua ja vesipelastustakin on tullut kokeiltua. Toinen ei ollut emännän eikä toinen koiran laji.

Näyttelyt

SG3 SPL Suomen Päänäyttely, Forssa 5.-6.8.2011 (urokset 18 – 24kk)

”Suuri, keskivoimakas, erittäin hyvä pigmentti, hyvät korkeuden ja pituuden mittasuhteet, korkea säkä, suora selkä, hyvän pituinen ja asentoinen lantio, erittäin hyvät takakulmaukset, hyvät etukulmaukset, tasapainoiset rinnan mittasuhteet, suora edestä, kiinteät kintereet, askeltaa takaa suoraan, kyynärpäiden tulee vielä saavuttaa viimeinen kiinteys, tehokas takatyöntä, hyvä etuaskel.” Tuomari: Uwe Sprenger