04 joulukuuta, 2013

Paluu arkeen

 
Uulalaa...

Kingin sairasloma on virallisesti ohi. Ainakin lääkärin määräämien lepopäivien osalta.
Eilen (ti) käytiin jo vähän ottamassa maistiaisia vapaudesta pelloilla. Postauksen kuvat on kylläkin tältä päivältä (ke) pihalta. Kappas, kellonaika huomioiden lisäsin päivät sulkeisiin, sitä kun yökukkuu niin saa päivät ihan sekaisin.

 Kaiken kaikkiaan tämä kaksi viikkoinen meni kotona paremmin kuin uskalsin toivoa. Paranemisen takapakki oli tokikin hermoja raastavaa. Odotin kuitenkin, että Kingin energiamäärällä sitä mukaa kuin vointi kohenee käy päivät sisällä hankalaksi ja hihnalenkit riittämättömäksi. Mutta, Kingi olikin sairaspäivät todella upeasti. Mitä nyt muutama sukka heitti henkensä ja uusi pyykkikori lähti tilaukseen... Kissakaan ei ihan säästynyt haukuilta. Pääsi kuitenkin sukkia helpommalla.


Tänään tehtiin päivä pihalla risusavottahommia ja hyvin Kingi pysyi tahdissa mukana. 
Onhan se vähän liiankin innokas apuri, mutta onneksi meillä on pihalla salainen ase (Pyöreä Punainen), jolla saa sen ajatukset välillä harhateille.

En tosiaan moottorisahan tai kirveen kanssa heilunut
 vaan meillä on tuollainen jo vuosikaudet maatuneena ollut risukasa, jota raivasin pois. Ne, joilla on sakemanni tietää kuinka helppoa on raahata puunkarahkoja koira apuna... Hallelujah. No, onneksi ei ole niin vakavaa hommaa. Olisi tavoitteena purkaa tuo kasa vielä lumien alta. Keväällä en sinne sormiani työnnä kaiken maailman matelijoiden ja ampiaispesien pelossa. Maalla asuminen ei todellakaan ole siedättänyt mua ihan kaikkeen. Tai ainakin siihen menee vähintään toiset seitsemän vuotta.

Tuossa yhdessä kuvassa näkyykin, miten ihanaa kiviaitaa risukasan alta alkaa paljastua.
Saas nähdä ehditäänkö me Kingin kanssa urakka loppuun ennen viikonlopuksi luvattua lumimyräkkää.
Vähän uskallan epäillä. Selkä yrittää laittaa ranttaliksi.


Illalla joen toisella puolen käynnistyi metsäkoneet.
Parhaillaankin siellä valonheittimien loisteessa kaatuu puuta toisen jälkeen vaikka on jo keskiyö.
Voih. Saa nähdä millaiselta meidän jokimaisemat ensi kesänä näyttää... 

Joki on jo osin ohuen jääkerroksen peitossa.
Kingi ui/kahlaili viime kesänä paljon itsenäisestä joessa pihalla ollessaan ja vähän sydän sykkyrällä nyt pelkään, että jos se tästä syystä lähtee talven aikana jäille omin nokkinensa. Aiempina talvina se ei tätä ole hoksannut. Joessa kun on sulia kohtia keskitalvellakin.


Ensi viikolla olisi ensimmäiset tottistreenit viikkokausiin. 
Siitä voikin tulla mielenkiintoista. Pitänee pakata pitkää pinnaa ja extramäärä huumoria treenikassiin. 
Tai no, jos vain extramäärä nakkeja. Meillä on nykyään aikamoinen syöppö kotona. Se on hyvä. Varoitteluista huolimatta olen kylläkin hieman hämmentynyt - ei kai se leikkaus näin nopeasti ruokahaluun voi vaikuttaa?

Mutta. Tästä se arki alkaa taas pikkuhiljaa suttaantumaan. 

* * * * *

Uusia lukijoita :) Johanna ja nnopa Luuhulluista. Morjens!

6 kommenttia:

  1. Meilläkin on joki 400m päässä missä koirat, tai no lähin Rocky ui kesäisin. Siihen ois niin hienoa talvella mennä vaikla vetotreenejä pitämään, mutta ei yksinkertaisesti uskalla. Vaikka itse sinne tippuis, koti on lähellä mut pääseekö ylös.

    Ei uskalla ottaa riskejä, ihan rannassa viime talvena hiukan hömppäiltiin, mutta pieni jännitys oli koko ajan, kuten myös merenjäällä.

    Talvisin ei uskalla hyödyntää tuota jokea, mutta kesäisin se on ihan kiva. Itse tosin en ole uskaltanut pulahtaa. :) Toki täytyy vähän katsoa ettei ole juuri silloin mikään voimakas virtaus ku koirat menee uimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sama juttu - en itse uskalla uida joessa. Jokivesi on niin sakeaakin järviveteen verraten. Ihailen vain maisemia ja kattelen kun koira nauttii. Kaikki koirat ei tykkää uida joessa vaikka järvessä uisivatkin. Meillä Rico ei koskaan mennyt jokeen edes toisen koiran seurana tai kepin perässä, järvessä se taas asui ;) Kingi taas on sellainen hurjapää ettei se nyt kauaa mieti mitä se tekee. Mutta tänä kesänä sekin vasta oikein äkkäsi, että perskules tuossahan on uimapaikka. Liekö sitten se vaikuttanut asiaan, että ollaan koko kesä raivattu joenrantaa, ja sieltä on nyt sitäkin kautta paljastunut helpompia rantautumispaikkoja.

      En uskalla minäkään jäille. Joen varsinkaan. Jotkut menee tuossa moottorikelkalla talvella tietäen nuo sulat kohdat, mutta olen myös kuullut naapurin koiran hukkuneen vuosia sitten jokeen kevätjäillä. Tietää kumpi mun kauhuskenaariossa painaa enemmän...

      Poista
  2. Noissa vesistöissä on puolensa ja puolensa. Meillä kanssa joutuu muistuttelemaan noista epäjäätyneillä jorpakoilla juoksentelusta, mut kai otuksella jotain älliä päässä on, ku ei enää uimaan sentään yritä. x) Varmaan ootellaan helmikuulle ennen ku uskalletaan isojen järvien jäille, koska parempi se on ottaa varman päälle, jos ei mitään jäänaskaleita omista ja vaikka omistaiski.

    Kiva kuulla, että kaikki on siellä ny hyvin ja ruoka maistuu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..mä taisin tänään nähdä jonkun jakavan jo ensimmäiset pilkkikuvat järvenjäältä FB:ssa. Joo, ei sais kyllä mua kuin pakolla kokeilemaan. Multa menee jotenkin aina tuo hyvä aika jäille vähän niinkuin ohi - ensin odottelen sitä että jäät on tarpeeksi paksut ja sitten huomaan, että nyt ne alkaa perskules jo oheta. Aina on siis hyvä syy olla uskaltamatta ;) Ehkä mä nyt seurailen keväällä sun päivityksiä, kun ollaan samoilla suunnilla ja sen mukaan yritän ajoittaa omat kokeilut, kjeh!

      Täytyy sanoa, että mulla on ihan eri koira kotona. On se syksyn ollut varmasti kipeämpikin kuin miltä vaikutti, koska koko koira on ihan eri rentona kropaltaankin (ei stressi piukeena) ja sen liikunta on muuttunut sekä pilke taas palannut silmäkulmaan. Tänään oltiin samoilemassa metässä ja se nauratti mua tempuillaan ja ilveilyillään ihan vatsan kipeäksi.

      Niin se vain on. Onni on terve koira <3

      Poista
    2. Pilkillä?! Ny jo? Huh. Et kyllä sitte syytä mua kevättalvella, jos uppoatte jorpakkoon, oottehan te ny kummiski kamalan paljon etelämmässä ku me. ;)

      Pisti hymyilyttämään toi sun kuvaus Kingin nykyolemuksesta. :) En osaa tosin oikein muuta sanoa, ku että oon tosi tosi iloinen teiän puolesta!

      PS. Ja hei, sun kuvat on PNG:nä. Sen huomas heti. :p

      Poista
    3. Kiitti, ja joo, jos pitää arpoa kumpi mut tiputtaa jäihin - sijainti vai karma - niin peli on aika selvä ;) Ei jää siis sun omalletunnolle.

      Huomaa kyllä hyvin eron - you are genius!

      Poista