19 lokakuuta, 2014

Kuvia Kivijärveltä

         


 


7 kommenttia:

 1. Mä rakastan tätä sun uutta ulkoasuu ja KUVII, uus kamera, kirkkaita ku mitkä :)
  Toki aiemmatkin olleet loistavii, mutta ihana muutos :)

  VastaaPoista
 2. Pienellä jännityksellä odotinkin, mitä ajatuksia uusi ulkoasu herättää kun on aika minimalistista ja vaaleaa edelliseen verrattuna - joten kiva kuulla palautetta! Ajattelin antaa jatkossa enemmän kuville tilaa.

  Ja nyt hävettää myöntää, mutta kamera on sama vanha Canon! :D Kävin vain valokuvauskurssilla kuulemassa, miten sitä tulisi käyttää!! Sen seurauksena annoin japanilaiselle insinöörille (ts. automaattiasetuksille) potkut ja opettelen nyt noita säätöjä tekemään itse. Ja aikamoiseksi säätämiseksihän tämä on mennyt ;) Mutta kyllä se kannustaa jatkamaan, kun huomaa itsekin kuvissa selkeän eron. Jes, ihana kun huomasit! ♥

  VastaaPoista
 3. Aaaaah, ihanaa mahtavaa upeetaaaaa, ku oot palannu kirjotteluhommiin! Milloin lie oisin huomannukaan, ellet ois käyny kommentoimassa. :p Tykkään uudesta lookista.

  Mua niin nauratti toi sun edellisen kommenttis kohta "Kävin vain valokuvauskurssilla kuulemassa, miten sitä tulisi käyttää!!", koska just noinhan se menee. Ei se kamera, vaan se, miten sitä käyttää (nykyjärkkäreissä on loppujen lopuksi niin pienet tekniset erot), ja ennen kaikkea ne kamalat automaattiasetukset hittoon. :p Ite kuvaan lähes pelkästään täysmanuaalilla, ja vaikka väistämättä osa kuvista menee pieleen ja oon hiton laiska lukemaan kuvausoppaita sun muita, nii kokeilemalla oppii varmasti ja oon ite paljon tyytyväisempi niihin onnistuneisiin kuviin, ku ne on mun eikä sen japanilaisen insinööörin aikaansaannosta. Ihan tarpeeks monta vuotta tuli sen insinöörin oppeihin kummiski nojattua huomaten, ettei se tiiä suomalaisten koirien kuvaamisesta kummiakaan. ;) Ja jos oikein innostut säätelemään, nii kannattaa liittyä naamiksessa esim. Valokuvaajan neuvola -nimiseen yhteisöön. Erittäin opettavainen, vaikka vain silmäilis keskusteluja silloin tällöin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä! Piti odottaa inspistä, mikä ei sitten ehkä ollutkaan niin hyvä idea ;)... Mutta ulkoasun muokkaus toimii aina oivana laukaisijana, joten täällä taas!

   Joo, valokuvausoppeja huikean parin päivän edestä. Eli pintaraapaisu vain, mutta vaikutti mun ajatusmaailmaan aika mullistavasti. Nyt sitten opetellaan ihan uudestaan käyttämään kameraa, ja jos alkukankeutta sekä sopeutumisvaikeuksia laskettaisiin menetetyillä kuvaustilanteilla sekä epäonnistuneilla kuvilla niin ou boy, kyllä on ollut muutamaan otteeseen insinööriä ikävä. Noita sun onnistumisen kiksejä kovasti odotellen! ;D Ei siis kannata ihmetellä vaihtelevaa kuvien laatua jatkossa. Ja hei, nyt jos koskaan kaipaan myös palautetta kuvista. Varsinkin liikkuvan koiran kuvaaminen on osoittautunut lähestulkoon mahdottomaksi. Alkaa olla jo arkistollinen erilaisia taidekuvia... Grrrr.

   Hyvä tuo naamisvinkki - kiitos ja kiva taas jatkossa vaihtaa ajatuksia :)

   Poista
  2. Pintaraapaisu on ihan tarpeeks, jos se herättää uudenlaisen innostuksen oppia paremmaksi kuvaajaksi. :p Ja aaargh, mä oon ite tosi huono antamaan muiden kuvista palautetta, koska tunnustan olevani monissa jutuissa liiankin nipo - pätee siis myös omiin kuviini - ja palautetta antaessa tulee fiilis, että mikäs mä oon sanomaan mikä on hyvä kuva ja mikä ei. MUTTA ny ku erikseen kysyit, nii kerron sen mun suurimman nipotuskohteen liittyen kaikkiin näkemiini luontokuviin missä tahansa: horisontti. Jos puut kasvavat kuvassa vinoon, vaikka todellisuudessa kasvavatkin kohti taivasta, ja järvessä on ylämäki, sattuu se tän horisonttinatsin silmään tavalla, joka ei oo välttämättä enää edes ihan tervettä. :D Tietysti vinoa horisonttia voi käyttää tehokeinona, mut se harvemmin toimii, ellei sitä oo vedetty aivan totaalisesti överiksi. Sen tahallisuuden kuvasta yleensä sitten huomaakin. Joten siinä yksi mieleen tullut kehitysehdotus, jonka jälkeen tulee pakottava tarve sanoa "anteeksi!" x)

   Ja mitä tulee liikkuviin kohteisiin, niin tähän aikaan vuodesta ei kannata ees yrittää. ;) No ei. Jos on valovoimainen putki (mielellään vähintään f/2.8), jostain kumman syystä joku muu kuin sateinen ja synkkä sää sekä paljon PALJON tuuria, voi tähän aikaan vuodesta onnistua nappaamaan sen yhen tarkan liikekuvan per viikko niitä kolmeasataa epäonnistunutta vastaan. Ja jos ei onnistu, voi lohduttautua sillä, että tuskin onnistuvat muutkaan ennen kuin tammikuun valkeat keväthanget ovat täällä. :p Tää on just se aika vuodesta, ku valokuvausharrastus ilman kymppitonnin tekniikkaa on palkitsevinta - not. ;)

   Poista
  3. Hahaa ;D Itsepähän kysyin! Vai että horisonttinatsi - mä olen kuullut "teikäläisistä" ja myönnän, kuulun "heikäläisiin" jotka yrittää käyttää tätä tehokeinona. Enemmän ja vähemmän epäonnistuen... Mutta joo, vois yrittää jatkossa viedä sitä vielä enemmän överiksi. Ei jäisi sitten arpomisen varaa oliko vahinko (toki niitäkin varmasti riittää) vai tahallinen teko. Äsch, mitään pahotteluja perään :) - mä oikeesti haluaisin kehittyä ja toivon, että jatkossakin annat vinkkejä tekemistäsi huomioista. Otan kyllä onkeeni niistä mistä ollaan samoilla linjoilla! ;D

   Kymppitonnin vehkeiden sijaan pitänee satsata ja odottaa siis noihin valkoisiin kinosmaisemiin. Kuolailen siihen saakka muiden onnistumisia ja jos sattuu hyvä vahinkolaukaus itselle, niin postaan sen tänne tooooosi isona kuvana, jottei jää muiltakaan huomaamatta ;)

   Poista
 4. Thanks for sharing all of these lovely photos. Such a beautiful spot to enjoy some relaxing time. The food looks delicious as well. Have a fantastic rest of your day.
  World of Animals

  VastaaPoista