05 heinäkuuta, 2012

Kynä teroitettu!

Tadaa! Ette tiedäkään kuinka huojentunut mä olen ettei kukaan teistä painanut edelliseen postaukseen "voi ei" ruksia ;) Ja otettu ihanista kommenteista "paluutamme" koskien. Te olette parhaita blogin seuraajia ikinä! Enää puuttuu se amerikkalainen "god bless you" lopetus. Kyyneleet mulla onkin jo silmissä, snif...  Mutta ne teistä, jotka ajoittain ajautuu blogikatkolle, ymmärtää kyllä tämän tunneryöpyn. Että huh! vaan teille ihanaiset =)

Katselin tässä edellisiä päivityksiäni - lumien sulamisen lisäksi kaikenlaista on tapahtunut eikä niitä tapahtumia enää tässä kirjoittamalla kiinni saa. Siksipä jätän peruutuspeiliin katsomisen sikseen, mutta aloitan sivuten tuota viimeistä päivitystä Kingin voinnista.

Kingi tosiaan jatkoi vielä vatsalaukun ja suolen tähystykseen, jossa niissäkään ei ollut kummempia löydöksiä. Vatsalaukussa oli pieniä pilkkuja/pisteitä, jotka viittasi jonkinlaiseen ärtymistilaan ja sieltä otettiinkin näytepalat vaikkei lekuri uskonut mitään ihmeellistä tuloksista paljastuvan. Näin kävikin, eli tuloksissa oli sitten vain viittaus jonkinlaiseen vatsan ärtymiseen, joka saattaa johtua (liian) monesta eri syystä eikä sitä yhtä osattu tässä sen paremmin sormella osoittaa. Oli sillä "ärtymistilalla" jokin hieno latinalainen erisnimikin, mutta tämä onkin nyt savolainen tiivistelmä aiheesta ;D Muutama mahdollinen vaikutustekijä sieltä itselläni jäi kuitenkin päällimmäisenä mieleen; stressi sekä ruokavalioon liittyvä allergia. Kaiken kaikkiaan tulokset oli aikalailla plus-miinus-nolla - löydökset vahvisti oireet, muttei kertoneet perimmäistä syytä.

Kingihän on perusluonteeltaan hyvin hektinen koira ja siitä syystä tuo stressitekijä jäi mieleeni yhtenä vaikuttimista. Toisaalta Kingi on koko ajan supistanut ruokavalikoimaansa omaehtoisesti eli jättää syömättä tiettyjä lihoja/luita. Arvatkaapa vaan millaista ruoka-akrobatiaa täällä on viime aikoina harrastettu. Tämä taas voisi puhua tuon ruoka-aineallergian puolesta muiden oireiden ohella. Oireet kuitenkin joko tuolloin saatujen lääkkeiden/rehujen toimesta hellitti - tai sitten meidän viime kuukausien yhteinen none-stress –lifestyle & yhteiset joogatunnit on ottanut purrakseen (nooot!).

Eliminaatiodieettiä en vielä ole aloittanut, mutta kunhan saan päätettyä kummalla sen toteutan (raa'asti - vai raa'asti nappuloilla) on sen aloitus vielä edessä kesän aikana. Mutta helpotus oli siis se, ettei mitään vakavampaa löytynyt nieluoireiden taustalta ja tilanne on tällä hetkellä joka tapauksessa parempi (...onneksi hirsimökissä on puuta mitä koputtaa).

Rico mamman mussukka

Rico tuntuu viime kuukausina hidastaneen vauhtia. Se nukkuu enemmän ja on ulkoilun jälkeen väsyneempi kuin aiemmin. Eikä se enää  entiseen tapaan peuhaa Kingin kanssa pihalla – tosin jöötä se edelleen pitää kun pikku nilk.. kaveri yrittää käyttää nuoren uroksen puhdilla tilannetta hyödyksi. Vanhuus ei tule varkain.

Näissä pohdinnoissa palataan asiaan. Viime viikolla kierrettiin eteläistä Suomea pakulla. Tulipahan todistettua ettei kaksi koiraa ja hotellielämä ole hidaste tai edes haaste. Tästä reissusta juttua tulossa lähiaikoina kuvien kera. Myös tärpit muutamasta hyvästä koira(h/m)otellista.

Öitä & huomenta!

- Katjamaarit klo 2:50 (ilmalämpöpumppu olis ihan kiva)

5 kommenttia:

  1. Huomenta töistä ja kiva että oli vaan tauko, koska hieman alkoi jo huolestua.
    Ruokavalion kanssa myös täällä aikaisempien kanssa tapeltu, Niilolla ja Jalolla ei kummempia ongelmia, kunhan en vehnää työnnä.
    Olen itsekkin yllättynyt hotelleissa että kuinka hyvin on mennyt, vaikka lähtiessä pyörii kauhukuvat mielessä :))
    Kivaa päivää :)

    VastaaPoista
  2. Ruoka-akrobatia, tuo rakkain harrastuksemme edelleen, vaikka nappulat onkin käytännössä historiaa (ihan selvästi menee paremmin ilman niitä). Ton oman kohalla se ei vaan taida olla niinkään allergiaa kuin jotain vähän mystisempää, korvien välissä olevaa... Esim. tässä yks ilta isäntä tarjoili koiralle ruokaa eikä otus suostunu syömään sitä ennen ku tulin suihkusta takas "muiden joukkoon", joilloin mut nähdessään koira samantien juos syömään ja söikin sitte suurella innolla kupin tyhjäks. :D Yleensä on kummiskin aivan sama ketä siinä ympärillä hyörii tai ei hyöri, joten toi oli taas vaan sen yhen illan viirauksia.

    Mut se meistä! Onneks ei ollu Kingillä mitään pahempaa, ilmeisesti. Onhan tossa toki taas kovasti vaivaa alkaa sitä eliminaatiodieettiä rustaamaan. Ei kiva. Kirjottelehan ihmeessä dieetin edistymisestä ja havainnoista, ku alotatte ja jaksat kirjotella. :) Edelleen tosi mahtia, ku tää blogi taas päivittyy!

    VastaaPoista
  3. Erinäisten ruokaongelmien (+ suolistotulehdusten sun muiden..) kanssa olin valmis kokeilemaan lähestulkoon kaikkea. En jaksa tähän romaania aiheesta kirjoittaa, mutta heitän ehdotuksen "ilmoille", oletko kokeillut homeopatiaa ja/tai luontaistuotteita stressiin ja suoliston hoitoon?

    Tiedän, että monet ovat kyseistä hoitomuotoa vastaan - niin olin itsekin, kunnes näin miten eläimeni ja itse olen saanut siitä apua. Tästä saattaa tulla vielä mielenkiintoinen keskustelu.. :)

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla taas teistä (on jäänyt se viimeisin kirjoitus mietityttämään), ja parempia vointeja Kingille!

    VastaaPoista
  5. Taas olisi aika kaivaa teroitin pöytälaatikosta..? :)

    http://tassuttelija.blogspot.fi/2012/08/meilla-on-tapana-vastata-haasteisiin.html

    VastaaPoista