24 marraskuuta, 2013

Videotoimintoa testaillen

Tekniikan ihmelapsi täällä terve!

Olen yrittänyt lisätä tänne videoakuvaa järkkäristä - saan ilmoituksen virheestä. Ei onnistu. Latasin aineiston Youtube-tililleni ja pelkkä lataus sinne vei 58 min - hah! Sitten kuvasin puhelimella ja vaikka kuvan laatu oli ainakin esikatselussa järkyttävän rakeinen niin kokeilenpa nyt kuitenkin miltä tämä täällä näyttää. Tästä aineistosta blogi ei ainakaan herjaa mitään... Eli tämä on testi.

Jos jollakulla on vinkkiä, miten tänne saadaan toimivaa videota ja millä härpäkkeellä, missä muodossa niin saa valaista asiasta.

Videolla sairaslomalainen näyttelee olevansa muka kiinnostunut luusta.

Ja jos tää julkasun jälkeen näyttää ihan järkyltä niin pidätän oikeuden poistaa koko postauksen.
Tai sitten pidän sen täällä ihan vain omaksi kiusakseni. Ärsyttää olla näin käsi jossain tai pitäisikö sanoa - tässäkin :p

-Katjamaarit-


12 kommenttia:

  1. No ei menny sitten ihan niinkö Strömsössä. Me varmaan pitäydytään jatkossa vain noissa valokuvauspuuhissa. Ei mulla muuta! ;D

    VastaaPoista
  2. No kuva liikkuu :) Itse olen laittanut youtube tilille, joka kestää, tosin kotona jos menee lyhyessä videossa 40m. niin töissä paremmilla yhteyksillä 25 eli hidasta, mutta sitten toimii video. Muuta keinoo en ole keksinyt ja taitaa kaikki muutkin laittaa niin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No liikkuuhan se, kiitti lohdutuksesta =D

      Meillä on välillä täällä metän keskellä yhteys 2G... Joten ei kai se ole ihme jos kestää. Mä luulin et toi mun tunti oli joku vitsi, mut mukava tietää, että tää vaatii vaan kärsivällisyyttä enemmän jatkossa!

      Poista
  3. Ekaksi kannattaa tarkistaa kameroiden asetukset (järkkäri ja puhelin) kuinka suurella resoluutiolla ne tallentavat. Blogeissa videot yleensä näkyvät jollain 640x480 resoluutiolla, mutta laittteet tallentavat oletuksena usein suurimmalla mahdollisella ja silloin myös nettiin lataaminen vie ikuisuuden ellei nettiyhteys satu olemaan kovin sukkelaa laatua. Toinen huomioimisen arvoinen asia on se, mihin muotoon laite tallentaa videot. Järkkärit saattaa tallentaa ne sellaiseen muotoon että blogger tai youtube ei niitä ymmärrä. Videotiedoston nimen pääte voi olla esim. .avi, .mp4 tai .mov joista .avi ainakin toimii, mutta muistaakseni juuri movin kanssa itselläni on ollut ongelmia. Kuvaa siis vaikka useampi muutaman sekunnin mittainen testivideo eri laitteilla ja asetuksilla, lataa ne Youtubeen ja testaa saatko toimimaan. Periaatteessa jos Youtubessa näkyy moitteettomasti niin pitäisi näkyä myös täällä. Tsemppiä, tietotekniikka osaa olla syvältä välillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, kiitos Hanna neuvoista! Tässä oli hyvin kiteytetty mun ongelma (movi+2G). Päälle vielä ripaus synnynnäistä blondiutta... Pitääkin tässä ottaa tuosta testausvinkistä vaarin ja kattoa millä saan laitteet pelittämään. Ja jatkossa lisäilen tuon Youtuben kautta videot tänne, jahka ne ensin saan tuonne :) Toivottavasti tää mun kauhuleffaura päättyi siis tähän.

      Poista
    2. Hyvä jos asia alkaa ratkeamaan! Minun Nikonissa ainakaan ei ole muuta vaihtoehtoa tallennusmuodoksi kuin .mov, joten olen sitten joutunut lataamaan netistä jonkun Pazera-nimisen ohjelman joka muuntaa videot .aviksi. 2G:n kautta epäilemättä on aika tuskaa saada lyhyempiäkin videoita uploadattua, joten pienempi tiedostokoko on ystävä.

      Poista
    3. Sun vinkit on olleet suureksi avuksi!

      Poista
  4. Entisenä muka-kymppimeganettiläisenä (toimi todellisuudessa puolet ajasta puolimegaisena...) osaan arvostaa, ku nykyään on muka-satameganen ja minsan mittainen video latautuu parissa minuutissa tuubiin. :D Ymmärrän erittäin hyvin sun tuskas netin hitauden suhteen, sillä kokemusta löytyy enemmän ku omiks tarpeiks. Hitaan netin kanssa videoiden lataus ei oo tosiaankaan mikään "teenpä tän postauksen tosi äkkiä" -juttu. Se on enemmänki "PRKLAAARGHTAPANKOHTAKAIKKI!!!!!!" -juttu.

    En ois osannu auttaa ton latausongelman suhteen, mut noi Hannan neuvot vaikutti päteviltä, joten niillä pääsee varmasti pitkälle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bemary - siis tää oikeesti syö naista... Ja monestiko olen kirjoittanutkaan jotain kommenttia vain huomatakseni, että julkaisuhetkellä nettiyhteys on mennyt kokonaan poikki ja sinne män! On meillä ajoittain hyvällä säällä (+35, ei tuulen hiventä eikä pilviä ja sopiva ilmankosteus) myös 3G käytössä. Siis tooosi usein.

      Poista
    2. Hyväksi todettu vinkki: kannattaa aina kopsata se oma viesti varuilta ennen lähetysyritystä. Ite teen lähes aina noin edelleen, koska Siperia opettaa - siis nykyäänki, välillä. Kiroilukerrat vähenee huomattavasti, ku se kommentti jää oottamaan uutta lähetysyritystä, jos sattuu näitä yllättäviä njetwork-hetkiä. Ja niitähän sattuu erityisesti juuri silloin, ku se kommentin kopsaus unohtuu. :p

      Poista
    3. Ainut este on se hetken dementia - joka kerta kun painan Julkaise-nappia huudan samantein Homer Simpsonin tavoin "D'oh!" ;)

      Poista