22 marraskuuta, 2013

Takapakkia toipumisessa

"Joillakin on vain huonompi tuuri ja nestettä alkaa kertyä pusseihin..." Niimpä. Täähän oli niin odotettavissa. Jos lauseessa yleisestikään on sanat "joillakin/toisilla" ja "huono tuuri" niin mun karma kyllä höristelee samantien korviaan ja laittaa kunnon satsin tilaukseen.

Eilen illalla haavaa putsatessani huomasin kauhukseni, että tyhjät kivespussit oli täyttyneet ja toinen roikkui tästä painosta huomattavan alhaalla. Onneksi ne ei kuitenkaan olleet pingottuneet kuten varoiteltiin vaan taikinamaiset (kuten lekuri tänään totesi). Tottakai tämä havainto tehdään eläinlääkärin sulkemisajan jälkeen sillä seurauksella, että ikenet valkoisena valvoin läpi yön. Taisi siinä tirahtaa pari kyyneltäkin. Turhauttavaa ja niin väärin Kinkkua kohtaan, se kun on ollut todella hieno ja kärsivällinen potilas.

Haava-alue tiistaina heti leikkauksen jäleen.
Kivespussit turvonneina ja punaisina torstai-iltana. Itse haava-alue on siisti.

Aamulla soitin lekurille ja käytiin pyörähtämässä paikan päällä hakemassa uusi lääkeresepti. Huomaavaisesti ottivat meidät vastaan ja tsekattavaksi huoneeseen, vaikkei mitään aikoja varattukaan. Leikannut lääkäri pyörähti tutkimassa Kinkun. Vaikka pussit on todella kipeät niin koira antoi hyvin kuuliaisesti niitä tunnustella. Tällaisina hetkinä mun sydän on pakahtua ylpeydestä. Lääkärin mukaan joillekin kuulemma tosiaan kertyy nestettä helpommin kuin toisille. Nyt aamuin illoin lämmintä suihkutusta 5-10 minuuttia kerrallaan ja useita 10-15min rauhallisia kävely"lenkkejä". Toimenpiteillä yritetään saada nesteet liikkeelle. Rauhallinen kävely voi olla aika haastavaa. Järvenpäässä kävin lekurin jälkeen korttelin ympäri ja se oli yhtä rauhallista kuin olis taivaalle singahtanutta ohjusta valjastanut. Kuinka kerrot koirallesi, että se on kipeä!? No, piti sitten kävelyttää käskyn alla.

Koska Kinkku on eilisillasta saakka ollut kipeämmän oloinen ja vaikka sillä on tälläkin hetkellä tulehduskipulääkkeet päällä niin saatiin vielä kunnon tajunnan täräyttävät kipulääkkeet viikonlopun yli. Tramalia, kolmiolääkettä, reseptikin jouduttiin jättämään apteekkiin. Entuudestaan tuttu lääke Unon loppuajoilta...

Se on selvä, että Kinkku on viikonlopun yli pöllyssä (ja ajokyvytön). Mutta ennenkaikkea kivuton.
Jospa tää parantuminen lähtis nyt paremmin pelittämään. Tää oli just se osuus leikkausta, leikkauksesta toipuminen, joka mua jännitti alun alkaenkin eniten.

Pahoittelen kuvia herkkäsieluisimpien osalta (lukeudun itse tähän sakkiin), mutta jos nuo kuvat joskus voi antaa osviittaa jollekulle toiselle asian kanssa painivalle niin katsoin aiheelliseksi julkaista ne.

Parempaa viikonloppua teille muille karvakuonojen kera. Ja blogiin on näköjään tullut kaksi uutta lukijaa, ihanaa - tervetuloa seuraan, vaikka vähän häntä alamaissa täällä nyt mennäänkin.

-Katjamaarit-

9 kommenttia:

  1. Äh, voi ei. Ei oo harmikseni antaa muuta apua ku niitä kuuluisia peukkuja, joten annan niitä ny oikein urakalla. Kyllä se siitä helpottaa. <3

    VastaaPoista
  2. Niinpä, pitäs vaan itekin rauhottua ja uskoa että kyllä tää tästä... Olishan se nyt liian helposti mennykin jos kerralla olis toipunut :/

    VastaaPoista
  3. Hei hei hei! Minäkin olen tullut sinun uudeksi lukijaksesi! Sori, ku en ole aikaisemmin kommentoinut. Minä tykkään tästä sinun blogistasi, tämä on todella mielenkiintoinen, koska täältä voi seurata saksanpaimenkoiran omistajan puuhia koiriensa kanssa. :) Nimittäin itse harkitsen vakavasti, että joskus vielä ottaisin Saksanpaimenkoiran. Olen nyt vasta täysi-ikäistynyt ja rahatilanne on aika huono, joten se pitäisi saada paremmaksi, jolloin voisin säästää rahaa omaan Saksanpaimenkoiraan. Jos vielä silloin muutaman vuoden päästä pidät tätä blogia, niin linkitänpä sinulle oman Saksanpaimenkoirista kertovan blogin osoitteen, koska jos hankin Saksanpaimenkoiran, niin aion tehdä siitä kertovan blogin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro ile!

      Kiva kuulla, että olet liittynyt seuraan ja postausten aiheet on kiinnostavia. Vai on sakemanni harkinnassa - hieno rotu, enkä lainkaan sano puolueellisesti - kröhm ;)

      Sulla vaikuttaa olevan hyvä suunnitelma koiranhankinnasta, se koiran ostohintahan on tosiaan vain murto-osa näistä koiranomistajan ja koiranelämän todellisista kuluista. Blogit on hyviä kanavia tutustua rotuun lisää ja yleisestikin koiranomistajan arkeen. Meidän blogissa painopiste on näissä arjen touhuissa, mutta esim. tuolta mun suosikkiblogiluettelostani löytyy hyviä koiraharrastusblogeja, jos haluaa seurata mitä se tavoitteellisempi koiran kanssa harrastaminen on.

      Kun hankit koiran ja jos mulla on vielä tämä blogi pystyssä niin laita vain mulle linkkivinkki. Tykkään seurata muiden koirablogeja. Suosittelen blogitusta, tämä on itsellekin antoisaa, osaltaan juuri teidän lukijoiden kommenttien ja ajatustenvaihdon vuoksi. Mulla blogi toimii myös eräänlaisena sähköisenä päiväkirjana.

      Saa tätä blogia seurata kommentoimattakin, mutta ainahan se ilahduttaa, kun toinen jättää jälkensä kommentoimalla! Palataan siis asiaan ile =)

      Poista
    2. Joo, taidanpa tutustua muihin koirablogeihin myös :)

      Poista
  4. Hitsi että tuli huono käänne, mutta onneksi leikkaus itessään meni hyvin ja onneks poika jaksaa
    hoidot :) Ja ei oo mikään helle tai mätäkuu ... tsemppiä ja toipumista ♥

    VastaaPoista
  5. Ajattelinkin sitten heti pistää Saksanpaimenkoira aiheisen blogin pystyyn. Siellä hölisen niistä sitä sun tätä, mutta valitettavasti mistään en saa omia kuvia :/ Tässä linkki: http://saksanpaimennkoiria.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä se lähtee. Pitääpäs käydä paremmalla aikaa tutustumassa!

      Poista