03 tammikuuta, 2012

Jänis-Koira

Illalla isännän ja Kinkun mettälenkillä kävi niin, että siellä loikki yllättäen jänöjussi iloisesti vastaan... - ilmeisesti meillä on nyt talossa sitten hirvikoiran lisäksi (Rico) myös jäniskoira. Pusikot oli vaan soinu kun Kinkku oli yrittänyt kiihkeästi tehdä lähempää tuttavuutta töpöhännän kanssa. No tällä kertaa erä jänikselle 6-0. Pahasti pelkään, että Kinkun hampaankoloon jäi jäniksenmentävä reikä ja ensi kerralla koetellaan jo tottelevaisuudenkin rajoja enemmän... Vai mitä tästä ilmeestä päätellä?


Tyytymätön saksalainen jäniskoira.

Huomenna meillä olisi ohjelmassa taas operanttia oppimista. Ei voi puhua kouluttamisesta, koska menee itsellänikin puhtaasti opettelemisen puolelle. Viime päivinä on suorituspaineiden alla heiluttu kotona kosketuskepin kanssa kuin Helinä-keiju ikään. Ollaan siinä pisteessä, että Kinkku bongaa jo kosketuskepin nenällään oli se missä vain. Joo, siis bongaa eli koskettaa - en piilottele sitä sohvien taakse tms. (vielä, grrr). Eli se on ymmärtänyt, että keltaista palloa kepin päässä pitää koskettaa nenukilla, siitä seuraa klikkaus ja sitten makkaraa. Kysymys kuuluukin - mitäs sitten?! Se kysymys on leijunut varsinkin tänään ilmassa kun Kinkku alkoi jo näyttää siltä, että homma on vähän liiiankin simppeliä - anna se vinkuorava tänne.. Mulla ole mitään havaintoa, miten tämä "nenittely" johtaa seuraavaksi temppujen opettamiseen tai sitä voi hyödyntää tottisliikkeissä. No, ehkä asia selviää meille huomenna. Ihanan tavoitteellista touhua! ;)

4 kommenttia:

  1. Jänöllä oli niin hyvä valkoinen maastoväri et pääsi livahtamaan.

    VastaaPoista
  2. Meillä kosketuskeppi lepää kaapissa,alku oli kivaa ja pojat oppi nopsaan.Siitä olisi voinut siirtyä sivulle kepin avulla,ohituksiin tai ihan mihin vaan.Mutta into lopahti.Saiskohan siitä pääsiäiseksi tipun pään?

    VastaaPoista
  3. Mie käytin kosketuskeppiä opettaessani Tenholle ryömimistä. Into vaan lopahti kesken opettelun :D Ootko lukenut Egtvedtin & Kosten Naksutinkoulutusta koirallesi-kirjan? siinä oli muistaakseni joitkain sovellutuksia kosketuskepin käyttöön.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: Valkonen väri sitä jänöä hyvin suojeleekin tuolta nenähirmulta ;)

    Niilo ja Jalo: mulla oli vähän vastaavat fiilikset pari pvää sitten - mitähän hyötykäyttöä tuolle kepille keksisi. Pidetään mielessä tuo pääsiäistipuidea! xD

    Nath: Tää kouluttajan innon lopahtaminen näyttää olevan yleisempääkin. Mä yritän vielä tsempata - itseasiassa ostin eilen juuri tuon kirjan josta mainitsit! meidän kouluttaja suositteli sitä. Nyt pitäs vielä varmaan lukea se ;)

    VastaaPoista