17 joulukuuta, 2013

Kuvakollaasi messuilta

 Perjantain sijaan pääsin messuille sunnuntaina.
Paljon huonommin ennakkovalmistautuneena tosin. Perjantaita varten olin huolellisesti listannut, mitä rotuja missäkin kehässä ja milloin haluaisin nähdä. Listalla oli mm. siperianhusky, alaskanmalamuutti, borderterrieri, sakemanni (of course), jämtlanninpystykorva, sileäkarvainen noutaja, eurasier, griffonit, chihuahua ja staffi... Sunnuntaille en enää jaksanut nähdä samaa vaivaa, joten saaliskin näiden koirien osalta kehässä oli puhdas nolla. Osaltaan asiaan vaikutti sekin, että olin paikalla vasta iltapäivästä.
Sen sijaan keskityin seuraamaan tunnelmia kehän laidalla linssin läpi ja tekemään ostoksia. 
Suhteellisen hyvin pysyin sentään ostoslistassani.

Messukeskus oli uusinut ilmettään sitten viime kerran ja alakertaan on tullut lisää ravintoloita. Itseasiassa ensifiilis sisään astuessa oli kuin olisin tullut kauppakeskukseen. Koiria täynnä olevaan toki.
Mutta pidin kohentuneesta ilmeestä hyvinkin paljon. Muutoinkin on yleisestä siistiydestä annettava iso plussa. Vahinkoja sattui yhdelle jos toisellekin koiruudelle, mutta paikalla oli riittävästi siistivää henkilökuntaa, joka näytti olevan hyvin tilanteen tasalla.

 Löytyi taas osastoja laidasta laitaan koiratuotteineen ja -palveluineen. Hmm. Niin koiraihminen kuin olenkin niin tuohon koirankarvatuotteiden kohderyhmään en kyllä kuulu. Kaiken näköiset blingbling-osastot vetivät hyvin porukkaa.Väen tungos oli kaiken kaikkiaan aika massava ja joillekin mielenkiintoisille osastoille ei vain hermot kestäneet jonottaa. Sitten oli joitain täpötäysiä osastoja, jonne oli vain tungettava itsensä mukaan - kuten D&C. Koska mun ostoslista pakotti.

Ihan huikea koirien "sukelluspuku". Mahtaisikohan pokka pitää jos pukisin Kinkun tällaiseen? Yläkulmassa olevalta osastolta ostin viime vuonna sakemanniprofiilisen metallivisiirin porttiimme. On kestänyt erinomaisesti vuodenaikojen ja myrskyjen läpi.


Nää on vaan niin <3


Bongasin sentään yhden jämtlanninpystykorvan! Olisin kyllä nähnyt niitä mielelläni useampiakin.
Upean näköinen koira. Mun makuun.

Mulle tuli jokin pakkomielle kuvata näitä seesteisiä ja nukkuvia koiria. Ehkä se johtuu siitä, etten voisi kuvitellakaan meidän kaveria tuonne ainakaan nukkumaan... ;D Ihanat jätit. 
Ruokalappu jäänyt kaulaan?


 "Näpit irti mun fledasta!!" Ei vaineskaan. Toi pieni valkoinen vain haukotteli :) Upea akita - näitäkin olisin voinut seurata vaikka kuinka pitkään. Missasin tämänkin kehän, mutta pääsin seuraamaan jonkun verryttelyjä... Mäyriksellä oli aika kunnioitusta herättävästi merkattu häkki. Jos mekin käytäs näyttelyissä niin leikkelisin tuollaiset häkkiin jo valmiiksi, kjehheh. Kunnon pro-meininki.

 Ollaan paljonkin heitelty miehen kanssa ajatuksia siitä, mikä olisi Se Rotu, jos se ei olisi sakemanni.
Mies on viehättynyt belgianpaimenkoirista. Ja joo, tuo toinen ei tod. ole belggari...

Mun silmää hivelee sileäkarvaiset noutajat.

Ja sitten kysymys: tiedätkö minkä rodun edustaja tämä yksilö on? 
Kooltaan oli sakemannin luokkaa ja saattoi olla joku pystykorva. Häpeäkseni on myönnettävä, että kysyin rotua mutta koska se ei ollut minulle entuudestaan tuttu niin perskules unohdin sen tietysti seuraavassa käänteessä.

No mitä messuilta jäi käteen? Ohessa osa saaliista, mukana jotain ilmaistuotteitakin. Lisäksi ostin uuden treeniliivin. Sellaisen joka mahtuu toppatakinkin päälle. Vanha liivi ilmeisesti kutistunut sateessa tai jotain. Kingille kanamakupaloja (oli tuossa yhdessä kuvassa niitä) ja Nutrolin öljyä.


..ja tuon tassukuvioisen karva-alusen lisäksi ostin autonhäkkiin solukumialusen. Pari vuotta sitten ostettiin sellainen viimeksi ja se tuntui eristävän erityisen hyvin kylmää. Vanha meni edellisen häkin mukana, joten uusi tuli tarpeeseen. 

Ja sitten tuo karvapallo - se röhkii. Kinkku meni ihan sekaisin onnesta. Pallon piti olla joululahja, mutta en malttanut odottaa.

* * * * *

Jälleen uusia lukijoita - mukava saada teidät seuraan! :)


5 kommenttia:

  1. Voih, oispa ollu kiva päästä kans, mut lompakko kiittää, ku en päässy. Koirankarvatuotteista sen verran, että voisin hyvinkin ottaa omasta tai "Hollolan perheen" koirista tehdyt sukat tai lapaset, mut rehellisesti sanottuna noi paidat on aika kammottavia. Siis ulkonäöllisesti. Lämpimiä varmaan toki ja esim. jossain järvireissulla iltanuotion äärellä tosi pätevä, mut visuaalinen puoli haraa niin pahasti vastakarvaan, että hrrr...

    Toi mäykkyhäkki on aika vakuuttava, ja lauseelle "Ehkä se johtuu siitä, etten voisi kuvitellakaan meidän kaveria tuonne ainakaan nukkumaan" nauroin ääneen, koska noh, you know. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllähän noi reissut aina omansa verottaa... Vai ei sua sytytä villapaitojen design - mä oisin ostanut heti jos ei olis ollut koirankarvoista ;)

      Tuo mäyrishäkki oli kyllä ihan hervoton. Tehdään heti kättelyssä selväksi, ketä on paikalla. Voisin sortua itsekin, tsihihii....

      Yeah, I do. Kyllä mä vähän epäilen, et loppuis muiltakin nokoset kun saavuttas paikalle.

      Poista
  2. Tuo koira muistuttaa aivan Kanadan eskimokoiraa, joka suomessa luokitellaan samaksi roduksi grönlanninkoiran kanssa, oliko tuo kenties kyseinen rotu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se oli - grönlanninkoira! Kiitos Katariina, nyt pääsen tutustumaan rotuun lisää! =)

      Poista
    2. Eipä mitään! :) Hyvä, että rotu löytyi ;)

      Poista